StressCounseling

StressCounseling

Stress!!! Wat is nu eigenlijk stress?

Stress is een gemoedstoestand die vraagt om acceptatie. Accepteren dat je stress voelt en ervaart. Er zo naar kijken, is het begin van inzichten waarom je stress ervaart.

Ik wil het verschil uitleggen tussen eustress en distress. Eustress is een vorm van stress die je hebt als je voor een moment staat van groot presteren; bijvoorbeeld het doen van een examen, het rijden van een race (Max), het doen van een optreden of presentatie. Je bouwt op dat moment adrenaline op om het te kunnen doen. Daarna komt er een periode van rust om weer in balans te komen. Distress is anders; bij distress blijf je adrenaline aanmaken. Er is geen periode van rust meer. Je blijft maar doorgaan en een burn-out ligt dan op de loer.

Herken je jezelf in de fase van distress en heb je behoefte om hier over te praten en een oplossing te vinden? Neem dan contact met me op.

We kijken dan na een intake gesprek wat jouw stressoren zijn en waarom ze je stress geven. Door inzichten in jezelf, je karakter en je acties en reacties in bepaalde situaties, ben je in staat om de stress terug te brengen naar gezonde stress.

Stress